welzijn·werk

Goed materiaal is het halve werk

Goed werkmateriaal is belangrijk. Magazijnmedewerkers rijden niet rond met een verouderde heftruck. Monteurs krijgen degelijk gereedschap om hun onderhoudstaken mee te doen. Maar hoe zit het met de schoonmaker?

Om goed en prettig te werken, moet het personeel de juiste materialen
hebben. In de meeste bedrijven is men zich daarvan bewust. Er
wordt aandacht besteed aan een ergonomische en aangename werkplek. Als je medewerkers zich gewaardeerd voelen, zijn ze productiever en voelen ze zich meer betrokken bij de organisatie.

Het argument dat mensen productiever zijn met de juiste materialen
wordt vaak gebruikt in de productieindustrie. Een assemblagemedewerker levert betere kwaliteit af, wanneer je hem beter gereedschap geeft. Alleen wordt het ondersteunend personeel, zoals de schoonmaker, wel eens vergeten.

Schoonmaak is je visitekaartje

En juist dat laatste is jammer. Want ook voor schoonmakers geldt dat ze hun werk beter doen als ze daar betere materialen voor krijgen. Daarnaast heeft goede schoonmaak van je bedrijf een functie als visitekaartje. Een opgeruimd en fris ruikend bedrijfsgebouw is voor bezoekers de beste eerste indruk. Als je kiest voor goede schoonmaakmaterialen, betaalt zich dat dus dubbel terug. De schoonmaker vindt het fijner om mee te werken en de resultaten zijn beter. Bij het schoonmaken en schoonhouden van bedrijfsgebouwen heeft deze keuze een enorme impact. Het is daarom verbazend dat hierop wordt bezuinigd.

Frisse hotelkamers

Denk eens aan de laatste keer dat je een kamer boekte in een hotel.
Hoe groot of klein de kamer ook is, het feit dat hij schoon en opgeruimd is, bepaalt je eerste indruk. En dan zie je in een hotelkamer alleen nog maar de resultaten van de schoonmaak en niet het proces zelf. Hotelgasten zien zelden het schoonmaakpersoneel aan het werk.

Op steeds meer kantoren is dat tegenwoordig anders. Overdag schoonmaken terwijl het ander personeel aan het werk is, is geen uitzondering meer. Juist op dat soort momenten wil je dat je schoonmaker gebruik maakt van goede materialen.

In geuren en kleuren

Een investering in goede materialen verdient zichzelf terug. Deze
algemene stelling klopt ook als je het hebt over schoonmaakmaterialen.
Goede materialen gaan namelijk jaren mee. Wist je dat een kwalitatieve microvezeldoek tot 500× gewassen kan worden? Wanneer je hierin investeert hoef je deze dus veel minder vaak te vervangen.

Waar de schoonmaak een visitekaartje is voor een organisatie, is de kar met schoonmaakmaterialen een visitekaartje voor de schoonmaker. Een versleten kar met schoonmaakmaterialen hoort niet thuis in moderne bedrijven die schone en nette kantoorruimten belangrijk vinden. Als je zorgt dat schoonmakers degelijke en fijne materialen krijgen om mee te werken, krijgen ze ook het respect dat ze verdienen.

Lyreco heeft een compleet assortiment professionele hygiëneproducten en schoonmaakmiddelen ontwikkeld voor dagelijks gebruik, voor alle werkplekken en toiletruimtes.

Met onze Lyreco-hygiëneproducten en schoonmaakmiddelen willen we jou de laagste gebruikskosten bieden in combinatie met een onmiskenbare
productkwaliteit.

Geef een reactie