Geen categorie

Magisch schrijven met de gelpen

De tijd van de ‘gewone’ pen is voorbij. De laatste jaren wordt het assortiment pennen steeds uitgebreider en wint vooral de gelroller aan
populariteit. Met zijn aangename schrijfervaring en in sommige gevallen zelfs uitwisbare inkt kiezen inkopers massaal voor dit handige schrijfgerei.

Een gelroller of gelpen is geen gewone pen. Het kantoorartikel dankt zijn naam aan de speciale inkt op waterbasis die dikker is dan bij een balpen. De vloeibaarheid zit tussen pasta- inkt en gewone schrijfinkt in. De gelroller gaat vloeiend over het papier en zorgt ervoor dat je lekker snel kunt schrijven.

Opnieuw te gebruiken

Niets is irritanter dan vlekken tijdens het schrijven omdat de inkt nog niet droog is. Dit doet je terugdenken aan de tijd van de vulpennen. Gelukkig heb je hier bij gelpennen geen last van. Gelrollers lijken qua vormgeving wel op een vulpen, maar zijn dus sneller droog en dekken beter. Vooral bij donker papier en karton.

Net als veel andere pennen, is een gelroller doorgaans hervulbaar. Waar de meeste balpennen in de vuilnisbak verdwijnen als ze op zijn, is dat bij de gelroller minder het geval. Werknemers ervaren vaak veel schrijfplezier
van een gelpen en willen graag verder schrijven met hun pen. Het zijn duurdere pennen dus het loont zeker om meteen navullingen te bestellen wanneer je gelrollers voor je personeel koopt. En niet geheel onbelangrijk: het scheelt een hoop afval. Daarmee help je het milieu ook een handje!

Voor jong en oud

Gelpennen zijn fijn gereedschap voor jong en oud. Waar we voorheen de gelpennen vooral kenden om mee te tekenen en schrijven als kind, worden ze tegenwoordig ook door volwassenen gebruikt als hobbyaccessoire. Ze zijn geschikt voor het kleuren en schrijven op lichte en donkere ondergronden, wat veel mogelijkheden biedt. Ze worden gebruikt om
kaarten of posters te versieren, maar ook bij creatieve uitingen als handlettering. Op kantoor kunnen we ook niet meer zonder de gelroller. De pennen zorgen voor een fijne schrijfervaring en zijn ergonomisch verantwoord vanwege hun rubberen grip. Je krijgt dus geen last van je hand na al dat pennen. Door de schrijfkogel kan er vlot en vlekvrij geschreven worden. Vooral de linkshandigen doe je hier een groot plezier mee.

Welke gelpennen zijn er?

Gelrollers zijn er in verschillende soorten en maten. De meest verkochte kleuren zijn zwart, blauw en rood. Bij de knutselaars zijn vooral pastelkleuren erg in trek. De puntgrootte kan variëren van 0,5 mm tot 1 mm. De pennen zijn per stuk of per multipack te koop. Ook navullingen
vind je in onze webshop. Een bekend merk onder de gelrollers is Pilot; de
kogel in deze pen draait 4.000 tot 5.000 toeren per minuut. De warmte die daarbij vrijkomt, zorgt dat de inkt vloeibaarder wordt waardoor je nóg makkelijker met je pen over het papier vliegt. Ook bij onze eigen merken Lyreco en Lyreco Premium zitten verschillende gelpennen voor een fijne prijs.

Magische inkt

Een andere reden waarom gelpennen zo populair zijn geworden, is de uitwisbare inkt die sommige modellen bevatten. Dit werkt als volgt: je bent aan het schrijven op papier, maar hebt per ongeluk een fout gemaakt. Met de dop corrigeer je de fout zonder het papier te beschadigen en schrijf je gewoon weer verder. De clou is de speciale thermische inkt. Doordat
je met de kunststof dop de inkt warm maakt (boven de 60 graden), wordt deze transparant. Zo kun je dus makkelijk schrijven zonder steeds een gum te hoeven gebruiken. Een nadeel van deze ‘magische’ inkt is wel dat de tekst bij warmte onzichtbaar wordt. Dit is niet zo erg wanneer je wat simpele aantekeningen hebt gemaakt, maar het is niet aan te raden om je werknemers contracten te laten ondertekenen met zo’n pen.

Overigens kun je de inkt wel weer terughalen door het document in de vriezer te leggen. De pennen zelf drogen ook snel uit wanneer je deze in de zon laat liggen of de dop er niet goed op doet. Al leg je die wel weer makkelijker in de vriezer.

Geef een reactie