tips and tricks·welzijn

5 tips tegen de middagdip

Iedereen kent het en maakt het wel eens mee, de middagdip. Het is geen fijn gevoel, maar dit is nu verleden tijd! Ontdek hieronder 5 handige tips en kom je dag zorgeloos door.

1. Vezels

Voorzie tijdens een dag drie lichte maaltijden en twee gezonde tussendoortjes. Een zware maaltijd is niet zo’n goed idee als je vaak last hebt van middagdipjes. Ook snoep met veel suikers of zout eet je beter niet. Ze geven je wel een energieboost, maar zorgen er tegelijk ook voor dat je bloedsuikerspiegel kort daarna omlaag gaat. Het resultaat is dat je je nog meer moe voelt.

2. Water!

Zet ’s morgens een grote fles water op je bureau en drink er regelmatig van. Je dehydrateert niet, krijgt minder zin in ongezonde snacks en voorkomt een slaperig gevoel.

3. Beweeg

10 minuten een frisse neus halen tijdens de lunchpauze, langsgaan bij je collega in plaats van te mailen, de trap nemen in plaats van de lift … Door te bewegen laat je het bloed in je lichaam circuleren en voorkom je een middagdip.

4. Zuurstof

In een (iets) koudere ruimte werk je alerter. Zet dus even een raam open om frisse lucht binnen te laten.

5. Plan je dag beter

Hou de moeilijkste taken voor ’s morgens, kies in de namiddag voor minder zware taken. Vermijd routine, want je aandacht gaat erdoor verslappen.

Geef een reactie