technologie·welzijn·werk

Hoofdtelefoons zijn de nieuwe kantoormuren

hoofdtelefoons zijn de nieuwe muren

De manier waarop we werken en vooral onze werkplek is de afgelopen jaren drastisch veranderd. Thuiswerken, werken op een open werkvloer of werken op een andere locatie dan je kantoor worden steeds meer de norm. Een nieuw probleem waarbij je dan geconfronteerd wordt is het omgevingsgeluid. Luide telefoongesprekken, de radio of druk pratende collega’s kunnen dan wel eens voor irritatie, afleiding of in het ergste geval voor stress zorgen.

Een hoofdtelefoon kan in zo’n gevallen een oplossing bieden en de functie van de klassieke kantoormuren overnemen. Je kan rustig doorwerken zonder gestoord te worden en het is ook bewezen dat (de juiste) muziek motiverend werkt. Kies je voor een headset dan heb je nog een extra voordeel, je kan hem ook gebruiken voor telefoon- of Skypegesprekken.


Goede afspraken maken goede collega’s
Als je ervoor kiest om gebruik te maken van een hoofdtelefoon op kantoor is het niet slecht om een aantal afspraken te maken met je collega’s over het gebruik hiervan.

Zo is het belangrijk dat je hoofdtelefoon niet te luid staat, zodat je andere collega’s niet stoort en dat je de telefoon nog steeds hoort overgaan. Verder kan je best niet de hele dag aan je hoofdtelefoon gekluisterd zitten. Beperk het gebruik bv tot blokken van een paar uur. Zo heb je nog steeds ruimte voor sociaal contact met je collega’s en blijf je niet de hele dag onbereikbaar. Spreek af met je collega’s dat ze jou tijdens zo’n concentratiemoment enkel mogen storen als het écht dringend is, andere zaken kunnen gerust via mail of op een later moment besproken worden.


Hoe kies je de juiste hoofdtelefoon/headset?
Om de juiste headset te kiezen moet je rekening houden met een aantal factoren:

Waar gebruik je het?
Als je het grootste deel van je tijd op je werkplek doorbrengt en weinig telefoongesprekken moet voeren is een gewone hoofdtelefoon voldoende. Moet je vaak bellen dan is een headset interessant. Ben je vaak onderweg dan is een bluetooth headset de beste oplossing voor jou.

Enkelzijdig versus dubbelzijdig

enkelzijdige headset

Een enkelzijdige headset is ideaal voor situaties waarbij je zowel de beller duidelijk moet kunnen verstaan en tegelijkertijd ook aandacht moet besteden aan hetgeen dat om je heen gebeurt.

dubbelzijdige headset

Een dubbelzijdige headset zorgt voor een kwalitatief hoogwaardig geluid waarbij achtergrondgeluiden worden onderdrukt. Ideaal voor rumoerige omgevingen.

Met draad versus draadloos
Met een draadloze verbinding zijn je handen vrij voor andere onmiddellijke taken, je werkt efficiënter en verhoogt je productiviteit met 43 %. Je hebt ook uiteraard ook meer bewegingsvrijheid met een draadloze headset.

Op zoek naar de juiste headset? Bekijk ons ruim assortiment op de Lyreco-webshop

Geef een reactie