tips and tricks

De wetenschap van een whiteboard kiezen

Wie heeft er nog nooit een beschadigd whiteboard gezien of verhalen gehoord over problemen met de reiniging ervan?

Toen ik een winkel met kantoorbenodigdheden binnenstapte, ontdekte ik dat er 3 tot 4 opties waren voor een whiteboard: melamine, HPL, gelakt staal en email. Uitstekende opties, maar ik wist totaal niet wat ik nodig had; het leek wel of ik een diploma materiaalkunde nodig had om een keuze te kunnen maken! Om alle verwarde gebruikers zoals ik te helpen bij het kiezen van een whiteboard, wil ik met jou de 5 zaken delen die ik ontdekte over whiteboards.

  1. functie

Een goed whiteboard dat droog kan worden gewist moet twee dingen doen: informatie weergeven die we opschrijven of bevestigen met magneten en deze informatie volledig wissen zonder sporen achter te laten. De rest heeft te maken met de verwachtingen van de gebruiker van het oppervlak en het uiterlijk van het kader.

  1. oppervlak

Magnetisch of niet?

Het antwoord op deze vraag zal de oppervlakopties beperken tot twee grote groepen. Melamine en HPL zijn niet-magnetisch; gelakt staal en email zijn beide wel magnetisch.

  1. gebruiksfrequentie

Intensief of matig gebruik?

Wanneer je de gebruiksfrequentie hebt bepaald, kies je tussen HPL of email voor intensief gebruik en melamine en gelakt staal voor minder frequent gebruik.

  1. gebruiksruimte

Drukke of normale kantooromgeving?

Een whiteboard voor een drukke omgeving zoals een school of een productie-installatie moet extra bescherming hebben tegen vochtigheid (plaatstaal achteraan) of zelfs van een grotere dikte gemaakt zijn, wat zich vertaalt in een sterker bord. In klassieke kantoren zijn deze extra’s overbodig, maar zorg er wel voor dat het bord stevig genoeg is als je een bord koopt die groter is dan 180 x 1201 cm (ongeveer 16 x 10 inch).

  1. look

Een bord dat er mooi uitziet of is dat niet zo belangrijk?

In je bureau thuis wil je waarschijnlijk een ander bord dan in productie-installaties. Zorg ervoor dat je een kader kiest dat bij de rest van de omgeving past.

Nu je een professionele koper van een whiteboard bent, beschik je over alle vereiste kennis om een bord te kiezen dat het best is aangepast aan je behoeften, zonder frustraties of problemen.

Geef een reactie