meeting solutions

De impact van millennials op visueel management

In een gemiddeld bedrijf kunnen meer dan 4 verschillende generaties aan de slag zijn, waaronder ook de befaamde ‘millennials’. Tegen 2020 zullen ze 46% van de werkende populatie uitmaken. Deze eind twintigers en dertigers van nu groeiden op in het informatietijdperk, ten tijde van economische voorspoed en technologische vooruitgang.

Ze maken zich ondertussen ook klaar voor hun rol in meer leidinggevende functies. Dit zal ongetwijfeld een impact hebben op hoe er morgen op de werkvloer zal worden gecommuniceerd. Millenials kijken liever naar online tutorials, op YouTube of via een online bedrijfsacademy. Met PowerPointpresentaties houd je de aandacht niet vast. Zij willen beweging, geluid en waar mogelijk interactie.

Hoe communiceer je op een effectieve manier met millennials?

Gebruik beelden om de aandacht te trekken. Maak niet alleen gebruik van foto’s, maar gebruik ook video’s, gifs, infographics en screenshots om de boodschap over te brengen. Vermijd het gebruik van grote stukken tekst. Hoe goed je feiten ook onderbouwd zijn, als ze niet relevant zijn voor het onderwerp, laat ze dan weg. Zorg er ook voor dat je teksten vlot geschreven zijn, in mensentaal.

“Any intelligent fool can make things bigger and more complex… It takes a touch of genius — and a lot of courage to move in the opposite direction.” – Albert Einstein

Ga ook voor meer interactie, vraag feedback, integreer kleine brainstormsessies in de meeting. Millennials presteren het best als ze inzien waarom ze iets doen en waar het bedrijf naartoe gaat – met andere woorden: als ze betrokken zijn.

Welke tools kunnen je daarbij helpen?

Interactieve borden: een interactief bord is de digitale versie van een whiteboard. In de meest gebruikte softwareprogramma’s kan je met vinger- of pen-touch annotaties maken op het scherm (rechtstreeks in je bestanden), het voordeel is dat je al je notities en aantekeningen vlot kan verzamelen en delen.  Je kan ook alles wat je op je pc hebt staan gemakkelijk tonen aan je collega’s. Bij ad hoc vragen heb je alle relevante informatie in een vingerknip getoond.

Mobiele borden: maken spontane, eenvoudige meetings mogelijk zelfs wanneer er geen vergaderruimten beschikbaar zijn. Gebruik ze voor brainstormsessies of als plannings-/projectbord.

Maak gebruik van alle oppervlakken: je kan van elke oppervlak een whiteboard maken met whiteboardfolie of zelfs een volledige muur van randloze whiteboards creëren.

Toolboxen: Er bestaan allerlei visuele hulpmiddelen die je kunt gebruiken om je meetings meer interactief te laten verlopen: plakbriefjes, emoticons, dividertapes, workshopstickers en ga zo maar door.

Whiteboards: ook de klassieke whiteboards kunnen zeker ingezet worden om meetings meer interactief te maken. Er bestaan verschillende varianten en uitvoeringen in. Je kan gebruik maken van deze handige leidraad om daar de juiste keuze in te maken.

Op zoek naar de juiste communicatietools om je te helpen? Bekijk ons ruim assortiment op de Lyreco-webshop.

Geef een antwoord