tips and tricks·welzijn

3 alcoholvrije mojito’s om Tourneé Minérale door te komen

Jawel, het is weer zover. In februari is Tourneé Minérale gestart. Dit is hét moment om eens enkele alcoholvrije mojito’s uit te proberen, ook wel nojito’s genoemd. Hieronder volgen onze 3 favoriete nojito’s. Ben je benieuwd naar deze smaakmakende cocktails? Lees dan zeker verder! Kijk gerust eens op onze website voor de juiste ingrediënten.


Virgin Mojito – de bekendste cocktail zonder alcohol

Wat heb je hiervoor nodig?

 • 1/2 limoen in 4 stukjes
 • sap van 1/2 limoen
 • 10 blaadjes munt
 • Crushed ijs of ijsblokjes
 • 1 el rietsuiker
 • 250 cl appelsap
 • 1/2 Spa Duo limoen gember
 • Extra: cocktail stamper

Hoe maak je de Virgin Mojito?

 • Snijd de helft van de limoen in 4 stukjes, pers de andere helft uit in het glas. Neem de helft van de muntblaadjes en doe die in het glas. Gebruik een cocktail stamper of een ander mengstokje om de smaken tot hun recht te laten komen. Voeg wat ijs toe, daarna de Spa Duo limoen en gember en de appelsap. We zijn bijna klaar. Neem de rest van de muntblaadjes en doe deze in het glas. Meng het geheel nog even en genieten maar!

Frambozen Nojito – Het verfrissende broertje van de Virgin Mojito

Wat heb je hiervoor nodig?

Hoe maak je de Frambozen Nojito?

 • Snijd de helft van de limoen in 4 stukjes, pers de andere helft uit in het glas. Neem een handvol muntblaadjes en doe deze in het glas. Voeg wat crushed ijs toe en meng het geheel. Je kan hiervoor een cocktail stamper gebruiken. Als je geen cocktail stamper in huis hebt, kan je gerust de achterkant van een lepel gebruiken. Voeg 2 eetlepels rode vruchten grenadine toe samen met 300 ml Sprite. Tot slot voeg je nog een handvol frambozen toe. Nog even mengen en klaar!

Mangojito: een romige zachte mocktail met een frisse nasmaak

Wat heb je hiervoor nodig?

 • 50 g bevroren mango
 • 250 ml Schweppes Agrum
 • 1 limoen uitgeperst
 • 1/2 limoen in stukjes
 • 5 munt blaadjes
 • ijsblokjes

Hoe maak je de Mangojito?

 • Mix de bevroren mango en uitgeperste limoen tot een glad mengsel. Voeg de in stukjes gesneden limoen en muntblaadjes toe. Voeg de Schweppes toe met de ijsblokjes, nog even mengen en dan ben je klaar om het geheel te serveren.

Zo, je bent al een stap verder om een maand zonder alcohol te overleven. Tip: deze niet-alcoholische cocktails zijn ook leuk voor een warme zomerdag.

Proost!

Geef een antwoord