Geen categorie

Maak je eigen pinguïn en iglo!

Wat heb je nodig?

Hoe begin je eraan?

  1. De pinguïn

Neem een grote piepschuimbol van 50 mm en een kleine piepschuimbol van 30 mm. Lijm de kleine piepschuimbol vast op de grote. Als de lijm droog is, teken dan met een potlood de lijnen van de buik van de pinguïn. De kop van de pinguïn teken je in hartvorm. Kleur vervolgens met een markeerstift de piepschuimbol zwart. Alleen de buik en het aangezicht van de pinguïn laat je wit. Zet twee zwarte puntjes voor de ogen van de pinguïn.

Knip vervolgens uit het oranje papier twee driehoekjes voor de pootjes en een diamantvorm voor de snavel. Lijm de snavel en de pootjes vast aan de pinguïn.

kopje

  1. De iglo

Neem een grote piepschuimbol van 50 mm en een kleine piepschuimbol van 30 mm. Snij de grote piepschuimbol in de helft met een breekmesje. Doe hetzelfde bij de kleine piepschuimbol.

Vervolgens maak je een inham in de kleine bol, dat is de uitgang van de iglo. Lijm de kleine piepschuimbol vast aan de grote piepschuimbol. Trek vervolgens met een markeerstift lijnen over de iglo om zo ijsblokken te tekenen.

iglo

  1. De ijskappen

Voor de ijskappen kun je de rest van de (halve) piepschuimbollen gebruiken. Zorg ervoor dat de zijkanten van de ijsschotsen niet recht zijn. Voorzichtig met het breekmesje!

Als afwerking kun je, zoals op de foto, de pinguïn en de ijsschots op een blauw gekarteld papier plakken!

Veel winters knutselplezier!

penguin

Geef een antwoord