tips and tricks·welzijn·werk

Een pauze nemen helpt de productiviteit en creativiteit te bevorderen.

Young business people having coffee break

Door je aandacht te verleggen:

Als je de hele dag op een document of project moet focussen is de kans groot dat je de details niet meer ziet. Je creativiteit vermindert ook naarmate de dag vordert. Even een paar minuten de aandacht verleggen door koffie te gaan halen kan al helpen om terug met een frisse kijk verder te werken.

Door een andere kijk op de zaken te krijgen

Door je projecten met collega’s van een andere afdeling te bespreken krijg je soms een totaal andere kijk op de zaak. Dit kan helpen om meer inspiratie te krijgen en nieuwe dingen aan je verhaal toe te voegen.

52 minuten

Bij het bedrijf The Muse hebben ze aan de hand van de productiviteitsapp DeskTime ontdekt dat de meest productieve mensen 52 minuten geconcentreerd werken en dan een pauze van 17 minuten inlassen. Het gaat er niet om dat je zo lang mogelijk werkt maar wel zo slim mogelijk.

Netwerken is niet onbelangrijk

Netwerken binnen je eigen bedrijf is net zo belangrijk als extern. Een goede band met je collega’s zorgt er voor dat je sneller buy-in kunt krijgen. Het helpt ook om op een snelle en efficiënte manier van de juiste partijen de correcte informatie te krijgen.