tips and tricks·werk

4 tips voor starters bij het opzetten van een nieuw kantoor

starter nieuw kantoor

Als starter sta je vaak voor moeilijke beslissingen en uitdagingen. De volgende maanden zal je je druk maken over de kleinste zaken, dit hoort er nu eenmaal bij als je een succesvol bedrijf wilt opbouwen. Met deze tips verminder je alvast de aankoopstress bij het opzetten van je nieuw kantoor.

Leg voorraden aan

Een voorraad opslaan en in grote aantallen kopen is essentieel. Zeker voor zaken zoals toiletpapier, koffie en kantoorartikelen. Het is dus een goed idee om te investeren in niet-bederfelijke producten. Ook is het veel goedkoper om bij een groothandel je producten aan te kopen dan elke keer weer naar de winkel te stappen.  Kies hierbij voor een leverancier die veel producten op voorraad heeft, zo ben je verzekerd van een vlotte en volledige belevering.

Bespaar niet op technologie

Vaak wordt er bespaard op technologie omdat dit nu eenmaal een grote kost is. Wellicht zijn je thuiscomputer en laptop niet voldoende als je van plan bent om serieus aan het werk te gaan. Met de aankoop van professionele uitrusting verminder je storingen en uitvaltijd. Dit maakt dus je leven makkelijker en verhoogt de productiviteit. Spaar ook plaats en geld uit door multifunctionele uitrusting te kopen zoals een all-in-one printer (scannen, kopiëren en printen.). Bureaumateriaal is de dag van vandaag ook niet gelimiteerd tot alleen een printer en een papiervernietiger. Zo zijn er vele gadgets zoals een draadloos oplaadstation, projectors, … afhankelijk van je activiteiten, kan dit een wereld van verschil betekenen.

Bespaar op de inrichting van je kantoor

Je moet ervoor zorgen dat je kantoor schoon, veilig en aangenaam is om tijd in door te brengen. Maar dit is wel een aspect waar je geld mee kan besparen. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om nog niet te schilderen en dit pas te doen wanneer je echt “up and running” bent. Ook hoef je niet de meest trendy bureaustoel te kopen, je bent beter af met een bureaustoel die een goed comfort aanbiedt. Op zoek naar een goede bureaustoel? Wij hebben hier alvast een informatief artikel over geschreven.

Ga voor een kantoor dat bij jouw activiteiten past

De dag van saaie gebouwen en kantoren is voorbij. Zo zijn er bedrijven die alternatieve pistes kiezen. Dit maakt het interessanter en  vaak ook goedkoper. Er zijn verschillende opties zoals: een thuiskantoor, kantoren delen, open ruimtes… Gelijk welke ruimte kan omgebouwd worden tot een degelijke plek om te werken. Denk na over wat je echt nodig hebt en wat de ruimte moet betekenen en doen. Zo kan je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om je producten ergens anders te stockeren.

Welke keuze je ook maakt, over het merk van koffie of over de hardware van je bedrijf, onthoud dan dat je keuze niet noodzakelijk conventioneel moet zijn. Innovatie is wat je zal onderscheiden van de rest.