tips and tricks

4 tips voor de eerste schooldag

Na een lange vakantie is het weer tijd voor die eerste schooldag. Dit brengt vaak stress met zich mee, zowel voor de ouders als de kinderen. Met deze 4 handige tips ben je helemaal klaar om de eerste schooldag te lijf te gaan.

Optimized-iStock-531693484

Bepaal doelstellingen

Voor het nieuwe schooljaar van start gaat kan je best even samen zitten met je kind en reflecteren over het vorige schooljaar. Praat over de vakken die ze gehad hebben en vraag hen wat ze juist hebben bijgeleerd. Dit geeft hen een extra focus en motivatie en zal hen de juiste mindset geven om terug naar school te gaan.

Optimized-iStock-451416399

Minimaliseer het geklets in de klas

Laat je kinderen afspreken met klasgenoten en dit vóór 1 september.  Zo zullen ze al deels uitgepraat zijn over de zomer en zal er minder afleiding zijn in de klas. De leerkrachten zullen je alvast dankbaar zijn.

Optimized-iStock-638922898

Wees begaan met wat ze leren

Vraag hen elke dag wat ze juist hebben geleerd, zo zullen ze aanvoelen dat je echt geïnteresseerd bent.

Optimized-iStock-483396427

Verwelkom hobby’s

Bekijk wat het aanbod is en bespreek samen wat ze leuk zouden kunnen vinden. Dit kan dans, sport, coderen, of het leren van een instrument zijn!

Alvast veel succes met de eerste schooldag!