tips and tricks

Onmisbare gratis apps voor op vakantie

smart phone and wireless communication

Stay connected

In Europa moet je geen roamingkosten meer betalen, maar als je wat verder reist is gratis wifi wel handig Met Wiffinity ben je overal ter wereld online dankzij een groeiende lijst van publieke netwerken en bijhorende wachtwoorden. Via een interactieve kaart zie je welke netwerken in de buurt beschikbaar zijn.
wiffinity.com (iOS, Android)

the longest yard

Voor als de nood het hoogst is

De toiletvinder app Flush zorgt voor de redding! Dankzij deze app vind je in no-time het dichtstbijzijnde toilet. Inmiddels zijn er wereldwijd al zeker 190.000 openbare toiletten opgenomen in deze wc-database.

www.jrustonapps.com/apps/flush-toilet-finder (iOS, Android)

Holiday suitcase

Ik ga op reis en neem mee

Moeite om je valies te maken? Op basis van de lengte van je reis, de weersverwachtingen en activiteiten die je gaat doen stelt Packpoint een lijst samen van dingen die je zeker moet meenemen.

www.packpnt.com (iOS, Android)

Woman with laptop by the lake

Live like a local

Showaround is een goede app om de platgetreden paden van de typische toerist te verlaten. Meer dan 66.635 locals, verspreid over 194 landen en 5.733 steden, bieden hier hun diensten aan, meestal tegen een bescheiden uurtarief, maar soms helemaal gratis.

www.showaround.com (iOS, Android, web)

Two friends collecting money to paying in a restaurant

Split bills not friendships

Ga je met een groep vrienden op reis? Dan vermijd je best discussies over de rekening. Splitr rekent uit hoeveel je nog moet en aan wie.

http://splitr-app.com/ (IOS, Android)

Exclamation on a woman's shoulder indicating a skin warningZorgvrij zonnen

Vermijd dat je lelijk verbrandt tijdens het zonnen. Qsun berekent op basis van je huidtype en locatie wanneer je je best opnieuw insmeert en hoelang het zou duren tot je zou verbranden.

https://qsun.co/ (IOS, Android)

Low section of tired couple resting on bedUgh Jetlag

Wie er last van heeft weet dat het wel even kan duren voor je terug op je eigen ritme zit. Jet Lag Rooster berekent op basis van je vluchtinformatie en slaappatroon wanneer je wakker moet blijven wanneer je moet proberen te slapen en wanneer je best de klok kunt verzetten.

http://www.jetlagrooster.com/ (web)

Woman touching icon travel online network connection on screen, traveler conceptOne app to rule them all

Met Kayak kun je jouw hotel, vliegtuigticket en huurauto in één keer boeken. Je krijg de verschillende prijzen duidelijk op een rijtje en een notificatie wanneer er prijzen wijzigen. Je kunt ook je vluchtinformatie volgen en ter plaatse gebruiken om valuta om te reken.

www.kayak.com (web, iOS)

Network gps navigation modern city future technologyAround me

Wil je snel weten wat er in je buurt ligt? AroundMe laat zien waar de dichtstbijzijnde bank, restaurant of supermarkt zich bevindt. Omdat de app gegevens en plattegronden van verschillende applicaties met elkaar combineert, biedt het een heel uitgebreide database aan informatie.

www.aroundmeapp.com (iOS)