ecologie

Gezonde lucht op kantoor

Met de airco die vaak op volle toeren draait, ramen die in sommige gebouwen niet open kunnen en allergieën die weelderig tieren, kan een luchtzuiverend plantje letterlijk voor verademing zorgen. Deze plantjes staan erom bekend veel zuurstof vrij te geven en de lucht te zuiveren van schadelijke stoffen.

Aloe 

Aloë Vera
Een plantje dat weinig onderhoud nodig heeft, als het maar genoeg zonlicht krijgt.

spathiphyllum flower

Lepelplant

Weinig natuurlijk licht op kantoor? Dan kun je deze mooie plant gebruiken. Zorg wel voor voldoende water.

fernleaf hedge bamboo,

Goudpalm

Deze plant is handig in de winter wanneer de verwarming de lucht droogt werkt deze plant als luchtbevochtiger. De plant houdt van een lichte plek (maar niet van direct zonlicht). Houdt de potgrond ook steeds goed vochtig.

Houseplant - dracaena marginata a potted plant isolated

Drakenbloedboom

Heb je veel ruimte? Deze plant kan wel enkele meters groot worden. Het is goed in het zuiveren van de lucht van giftige stoffen zoals xyleen, trichloorethyleen en formaldehyde. Zorg wel voor een plekje in de zon.

House plant Sansevieria

Vrouwentongen (Sanseveria)

Een klassieker die nu terug heel populair is. ’s Nachts zet het koolstofdioxide om in zuurstof in plaats van overdag. Deze plant doet het goed in kantoren waar niet veel natuurlijk licht is.