ecologie

10 tips om milieubewuster te zijn op kantoor

iStock-516181562.jpg

  1. Laat de auto wat vaker staan.

Stap op de fiets, neem het openbaar vervoer of ga carpoolen met je collega’s. Je auto wat vaker laten staan is helemaal niet zo erg. Op jaarbasis bespaar je dan ook op brandstofkosten.

  1. Kies voor LED-lampen.

Je kunt op kantoor besparen op zowel het verbruik van verlichting, elektriciteit en verwarming. Introduceer spaar- of LED lampen op kantoor. Deze gaan langer mee en verbruiken minder energie.

  1. Ga voor duurzame koffiemokken.

Kies voor al dan niet gepersonaliseerde mokken. Door plastic bekers te vervangen door duurzame mokken kun je de afvalberg behoorlijk verkleinen.

  1. Kies voor groen.

Planten zuiveren de lucht en wat meer groen in een kantoorruimte werkt stimulerend.

  1. Energiezuinige elektronica.

Kies voor elektronica met een energiezuinig label. Dat is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor je portefeuille.

  1. Milieuvriendelijk schoonmaken.

Door het gebruik van biologisch afbreekbare poetsproducten kun je jouw milieu-impact  verkleinen. Er zijn verschillende merken ecologische schoonmaakmiddelen verkrijgbaar.

  1. Flexibele werkplekken.

Voor medewerkers die vaker van thuis uit werken of collega’s die vaak de baan op moeten is een flexibele werkplek een goede oplossing. Meerdere mensen kunnen dan gebruik maken van dezelfde werkplek waardoor je kantoorruimte bespaart.

  1. Milieuvriendelijke relatiegeschenken.

Stap over op milieuvriendelijk geproduceerde geschenken en recyclebare verpakkingsmaterialen.

  1. Ga bewust om met kantoorartikelen.

Kies voor het gebruik van (gerecycleerd) papier met een FSC-keurmerk. Hiermee bespaar je niet alleen geld, je doet ook een bijdrage aan het beheer van bossen wereldwijd. Ook voor ander kantoormateriaal kun je een duurzaam alternatief kiezen; nietmachines uit gerecycleerd materiaal, navulbare pennen enz.

  1. Duurzame koffie en thee.

Ook voor koffie en thee bestaan er genoeg lekkere en duurzame alternatieven. Kies voor Fair Trade of producten met het UTZ label.